A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

У КОСІВЩИНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ВОЇНА РОМАНЕНКА ВІТАЛІЯ В`ЯЧЕСЛАВОВИЧА.

Дата: 07.06.2024 09:23
Кількість переглядів: 688

У четвер , 06 червня, на   подвір'ї  Косівщинського ліцею імені Лесі Українки Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області зібралися жителі с.Косівщина, мама, дружина, уся родина, бойові побратими   на церемонію відкриття меморіальної дошки  випускнику ліцею, який героїчно загинув, виконуючи свій обов`язок  у  боротьбі з російським агресором,  Романенку Віталію В`ячеславовичу.

На церемонії було присутнє керівництво Степанівської селищної ради.

Пам’ятний знак на стіні школи буде постійним нагадуванням наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника цього ліцею та захисника рідної Батьківщини.

 Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя, відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості.

Під час церемонії відкриття меморіальної дошки  виступали: очільник громади Володимир ЛУКАШ, директорка Косівщинського ліцею імені Л.Українки Вікторія ЩЕБЕТЕНКО, класний керівник Віталія РОМАНЕНКА – Катерина Іванівна Берестовська, яка по-доброму називала свого загиблого учня «Миротворцем»  

 До рідних загиблого та  присутніх зі словами звернувся один із бойових побратимів Віталія, який назвав його палким патріотом своєї країни, вмотивованим на боротьбу з ворогом,  який надихав усіх, хто був поруч. Ті завдання, які виконував Віталій уже сьогодні стали легендарними, а завтра будуть описані  як героїчні в книжках.  

Романенка Віталія В`ячеславовича посмертно  нагороджено найвищою нагородою військового угрупування, де  служив Віталій, хрестом «Хижака», нагороду бойові побратими передали матері та дружині Героя. 

Народився Романенко Віталій В`ячеславович в с.Косівщина  13 жовтня 1997 року. Завжди мав активну життєву позицію, навчався в ліцеї на достатньому та високому рівнях. Без його участі не проходили жодні заходи навчального закладу – добре декламував, виконував акторські ролі в драматичному гуртку, був солістом хору. Він завжди відкрито відстоював свою думку, був чесним перед людьми. Займаючись вільною боротьбою, перемагав достойно, став кандидатом у майстри спорту з цього виду спорту. Віталій успішно закінчив школу та вступив до Сумського державного педагогічного університету ім.А.С. Макаренка,  де здобув спеціальність вчителя з фізичної культури.

З перших днів війни взяв до рук зброю та в складі Сил  Спеціальних Операцій пішов боронити рідну землю.

Цей русявий блакитноокий мужній хлопчина героїчно загинув 4 листопада 2023 року в с.Кринки Херсонської області. Він щиро любив життя, оточував увагою і теплом батьків, бабусю, дружину та друзів. Щиро вірив у добро та Перемогу!

По закінченню заходу присутні поклали до   пам’ятного знаку живі квіти. Також були запалені та покладені свічки пам’яті.

Вічна шана Герою і вічна пам’ять і  слава!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень