A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

НЕЗАГОЄНОЮ РАНОЮ КРОВОТОЧИТЬ НАМ ЧОРНОБИЛЬ

Дата: 26.04.2024 08:45
Кількість переглядів: 62

Чорнобильська катастрофа перевернула з ніг на голову ввесь світ, зламала життя сотень тисяч людей і назавжди змінила ландшафт величезної території України, яка постраждала від радіоактивного забруднення

Ця надзвичайна подія, яку називають найстрашнішим цивільним ядерним інцидентом у світі, є однією з двох аварій атомної енергетики, оцінених як 7 ступінь(найбільший ступінь тяжкості) за Міжнародною шкалою ядерних подій, іншою є ядерна катастрофа на Фукусімі в Японії 2011 року.

Чорнобиль Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок, втраченого здоров`я та мрій на майбутнє….

Сьогодні ж перед довкіллям стоїть черговий виклик – шрами, нанесені нашій землі російською агресією в Україні. 24 лютого 2022 року війська московських окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС. Під час бойових дій артилерійським вогнем було пошкоджено місця зберігання радіоактивних відходів, що призвело до підвищення радіоактивного фону зони відчуження. Державна інспекція ядерного регулювання України зафіксувала 20-кратне збільшення рівня гамма-випромінювання в районі 24 лютого: показання місцевих станцій моніторингу збільшилися з 3 до 65 мікрозівертів на годину.

2 квітня Чорнобильська АЕС повернулася під контроль України, а окупанти відступили, отримавши значну дозу радіації.

З березня 2022 року перебуває під російською окупацією і  Запорізька АЕС. З того часу вона постійно знаходиться за крок від ядерної катастрофи. Крім того, росіяни перетворили ЗАЕС на військову базу. На майданчику атомного об'єкта перебувають російська техніка та військові. Периметр навколо станції заміновано.

Усі ці речі говорять нам про те, що ситуація на Запорізькій атомній станції продовжує залишатися нестабільною і потребує постійного нагляду міжнародних урядових організацій, аби не допустити  повторення   квітня 1986 року в Україні.

      Чорнобильська трагедія – це не просто сумна сторінка чи спомин в історії цілого людства. Це тривожна пересторога, що сповіщає нам, якою згубною може бути діяльність людини, що нехтує найвищим Господнім даром – життям. 

Бережімо свою землю, захищаймо її, адже нам передавати цей дар у спадок нашим прийдешнім поколінням!

Слава Україні!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень