A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

ЗВІТ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ СТЕПАНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 23.01.2024 16:33
Кількість переглядів: 383

     Управління освіти, культури молоді і спорту Степанівської селищної ради здійснює оперативне керівництво та розвиток фізичної культури на території Степанівської ТГ.

Фізичною культурою та спортом охоплено 1188 дітей, здобувачів дошкільної та середньої освіти із них 213 дітей продовжують заняття спортом в КЗ ДЮСШ Степанівської селищної ради та селищному центрі фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" .

Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради, в складі: начальника, спеціалістів відділів, тренерів-викладачів, інструкторів з фізичної культури та спорту, директорів ДЮСШ та СЦФЗН «Спорт для всіх» спільно з виконавчими органами Степанівської селищної ради проводять колегіальні зустрічі з метою поліпшення умов занять спортом, проведення спортивних заходів, популяризації занять фізичною культурою і спортом серед жителів Степанівської ТГ.

У 2023 році в комунальному закладі «Дитячо-юнацька спортивна школа» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області, що фактично та юридично знаходиться за адресою: Сумська область, Сумський район, смт. Степанівка, вул. Степанівська, буд. 57. працюють відділення легкої атлетики, футболу та хокею на траві у яких навчаються 213 учнів, роботи з якими проводять 9 тренерів-викладачів, серед них відомі особистості у світі спорту:

тренер-викладач з футболу ІІ категорії Заслужений майстер спорту СРСР  - Акопов Юрій Арфіярович;

тренер-викладач з легкої атлетики вищої категорії Майстер спорту України міжнародного класу, учасник 2-х Олімпійських ігор (Сідней 2000, Пекін 2008), срібний призер Кубка світу в командному заліку, багаторазовий переможець та призер першостей національного значення – Шелест Олексій Петрович;

тренер-викладач з легкої атлетики першої категорії, Майстер спорту України міжнародного класу – Шелест Людмила Георгіївна;

тренер-викладач з хокею на траві, Майстер спорту України міжнародного класу - Степанчеко Тетяна Михайлівна;

тренер-викладач з легкої атлетики, Майстер спорту України – Гончаренко Ігор Юрійович;

Тренери-викладачі ДЮСШ постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень на курсах та тренінгах, в результаті чого вихованці закладу показують високі досягнення на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Протягом 2023 року спортсмени школи вибороли 1 золоту, 4 срібні, 2 бронзові на Чемпіонаті області, 1 срібну, 3 бронзові медалі на Чемпіонаті України з легкої атлетики.

відділення легкої атлетики КЗ "ДЮСШ Степанівської селищної ради" під наставництвом сімейного тандему тренерів: Шелест Людмили, Шелеста Олексія.

У 2023 році  команди відділення футболу брали участь у Чемпіонатах м. Суми з міні-футболу.

відділення футболу КЗ "ДЮСШ Степанівської селищної ради" ( тренери : Акопов Ю.А., Феденченко В.М.)

Вихованці секції хокею на траві мають змогу приймати участь у обласних та всеукраїнських змаганнях.

Селищний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» здійснює діяльність у сфері фізичної культри і спорту на території Степанівської територіальної громади. В складі центру працюють 5 інструкторів з фізичної культури і спорту у населених пунктах: смт Степанівка, с. Підліснівка, с. Косівщина.

Дві діючі футбольні команди «Колос» с. Підліснівка та « Хлібодар-Степанівка» приймали участь у Чемпіонаті м. Суми. Степанівські футболісти посіли почесне 1 місце у ІІ лізі, потім продовжили боротьбу у Вищій лізі, зайнявши 5 місце. Гравці ФК «Колос» здобули 2 місце  ІІІ лізі чемпіонату.

футбольний команда "Хлібодар - Степанівка"

футбольна команда "Колос" с. Підліснівка

Активно розвивається спорт у с. Косівщина, підтвердженням чого став товариський матч між юнаками КЗ ДЮСШ Степанівської селищної ради та футбольною командою с. Косівщина. Слід зазначити, що в с. Косівщина стала однією з локацій Програми Президента України « Активні парки – локації здорової людини», де мешканці громади можуть виконувати спортивні вправи з віртуальним та реальним помічником-інструктором.

спортивний майданчик "Активні парки - локації здорової людини"

Центр фізичного здоровя населення « Спорт для всіх» активно розвиває єдиноборства, такі як панкратіон, греплінг, бокс.

Вихованці Сергія Асютченка завжди є переможцями обласних та всеукраїнських турнірів з греплінгу та панкратіону.

Відновила свою роботу секція з боксу, яка на деякий час припинила свої заняття, в зв’язку з участю у відбитті збройної агресії російської федерації інструктора з фізичної культури – Дениса Кочури. На теперешній час всі бажаючі мають змогу відвідувати заняття у Степанівському ліцеї під керівництвом Майстра спорту України Дмитра Гречаніченка.

Також в Степанівській ТГ функціонує ветеранська футбольна команда.

 

Зокрема немало спортивних заходів відбулось на території Степанівської громади:

Фестиваль чемпіонів «Відкритий урок футболу»

Спортивне свято « Кубок поколінь 2023р.» з міні-футболу

Відзначення Дня працівника фізичної культури і спорту

Міжшкільний етап Всеукраїнських змагань «Шкільні ігри»

Товариські футбольні матчі серед юнаків, бійців ЗСУ та ДФТГ

Збірна команда Степанівської територіальної громади є постійним учасником та призером змагань «Краща спортивна громада Сумщини», у 2023 році посіла почесне 4 місце.

Степанівська селищна рада щиро вдячна працівникам та спортсменам громади за вклад у добру славу рідної громади.

СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень