A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ

Дата: 21.11.2023 10:49
Кількість переглядів: 129

21 листопада в Україні відзначають 10-ту річницю Революції Гідності. Боротьба українських громадян за свої права, яка отримала назву "Євромайдан", а згодом Революція Гідності, була наймасштабнішою подією в новітній історії України і логічним продовженням обстоювання прав людини та громадянина.

В історії України ідея свободи викристалізувалася ще за часів козацтва. Її намагалися викорінювати упродовж кількох століть перебування нашої держави під московським ярмом. Але ген свободи не можна знищити. Він нагадав сучасним українцям про себе на Майданах, де ми знову вчилися бути гідними та вільними. З кожним Майданом у нашій країні ставало все більше громадян, які розуміли важливість таких цінностей, як Гідність та Свобода. Під час Революції Гідності українці нагадали світові справжній сенс демократичних цінностей.

Сьогодні, під час війни, боротьба за них об’єднала навколо України усі цивілізовані нації. З перших днів повномасштабного вторгнення московитів слова та дії підтримки лунали з різних куточків світу. Нам допомагають зброєю, але воєнна зброя – це лише інструмент, який набуває сили у руках людини. Раб, якого змушують брати участь у загарбницькій війні, заряджає свою зброю страхом і ненавистю. Вільна людина, яка захищає свою землю, – Гідністю та жагою Свободи.

Музей Майдану пропонує відзначати День Гідності та Свободи під гаслом «Заряджені гідністю та жагою свободи!» й закликає долучитися до флешмобу #Бути_Гідним, пов’язавши євромайданівську стрічку з прапорами України та ЄС, та поділитися фотографіями, спогадами й роздумами про Євромайдан під цим тегом у соцмережах. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень