A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

Степанівській громаді 5 років. Центр надання адміністративних послуг

Дата: 09.05.2023 14:43
Кількість переглядів: 51

Центр надання адміністративних послуг Степанівської селищної ради створений 25.06.2019 року (спільно з програмою підтримки ЦНАП "U-Lead з Європою"). На той час він був єдиний ЦНАП ОТГ в Сумському районі.

 

 

 

      Надання адміністративних послуг у Степанівській громаді розпочалося з 1 лютого 2020 року сектором «Територіальний підрозділ» відділу “Центр надання адміністративних послуг» за адресою: м.Суми, вул. Іллінська, 97. З травня 2020 року розпочалося надання адміністративних послуг відділом “Центр надання адміністративних послуг» за адресою: смт. Степанівка, вул. Центральна, 5.

   У січні 2021 року розпочали свою роботу віддалені робочі місця адміністраторів у с.Косівщина, Нососуханівка, Підліснівка. (у зв’язку з розширенням Степанівської ОТГ)

Головне завдання Центру надання адміністративних послуг Степанівської селищної ради – зробити послуги доступними, швидкими та якісними. На даний час відділом надається 207 адміністративних послуг: реєстрація нерухомості, та бізнесу, паспортні послуги, у тому числі, оформлення закордонних паспортів та ID-карток, послуги соціального характеру, послуги у сфері містобудування, земельних відносин та інші.

    У результаті збройної агресії російської федерації проти України та відключенням Державних реєстрів, у березні місяці 2022 року надання адміністративних послуг було обмеженим. Разом з тим, вже починаючи з квітня 2022 року поступово ЦНАП відновив надання адміністративних послуг у повному обсязі.

        За 2020-2022 роки Центром надання адміністративних послуг Степанівської селищної ради надано більше 85000 адміністративних послуг. Прийнято на оформлення 8059 паспортних документів (4548 закордонних паспортів та 3511 ID карток). Державними реєстраторами здійснено більше 12000 реєстраційних дій.

       Центром впроваджено та функціонує 9 автоматизованих систем збирання, накопичення, захисту, обліку та надання інформації, тобто державних реєстрів, а саме:

- Держаний реєстр речових прав на нерухоме майно;

- Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;

- Державний реєстр актів цивільного стану громадян;

- Єдиний реєстр довіреностей;

- Єдиний державний демографічний реєстр;

- Національна кадастрова система;

- Реєстр пошкодженого та знищеного майна;

- Єдина електронна система у сфері будівництва

- Реєстр територіальної громади для обліку мешканців, що значно спрощує міграційні процеси, дозволяє надавати послуги з реєстрації місця проживання без відвідання ЦНАП.

       У приміщеннях Центру облаштовані зручні зали для очікувань та дитячі кімната. Працює термінал «Електронної черги», а на кожному робочому місці в адміністраторів встановлені термінали для сплати на місці платних адміністративних послуг за допомогою платіжної картки.

      В рамках співпраці з Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Центрі надання адміністративних послуг діє консультаційний пункт з надання безоплатної правової допомоги. Прийом громадян проводять кваліфіковані юристи. Тут кожен мешканець безкоштовно отримує роз’яснення з різноманітних правових питань.

Надання значного обсягу адміністративних послуг, більшість яких є безкоштовними, потребує значних коштів на утримання Центру. Та завдяки тому, що відділ надає невелику кількість платних послуг, на які є значний попит, до бюджету Степанівської селищної ради надійшло 4 млн. 703 тис грн. ( за 2020 рік: 912 тис. грн.; за 2021 рік: 2млн. 119 тис грн.; за 2022 рік: 1 млн. 672 тис. грн.) плати за надання адміністративних послуг

        Загалом, у ЦНАП створенні доступні і зручні умови для отримання адміністративних послуг за найменших фінансових та часових витрат.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень