ГАСТРОНОМІЧНИЙ ТУРИЗМ ЯК НАПРЯМ РОЗВИТКУ ГРОМАД
З початком реформи децентралізації перед об’єднаними територіальними громадами актуальним стає питання фінансування розвитку своїх територій. Таким джерелом наповнення місцевих бюджетів, сталого розвитку підприємств окремої локації є запровадження власного крафтового виробництва харчових продуктів та гастрономічний туризм.
Гастрономічний туризм, на думку експертів, сьогодні є одним з найбільш трендових. Про розвиток цього виду туризму говорили 19 травня у Сумському національному аграрному університеті під час семінару «Гастрономічний шлях Сумщини. Проблеми. Перспективи. Напрямки розвитку».
Представники територіальних громад заслухали спікерів семінару, які представили проекти в галузях гастрономічного туризму та власного малого виробництва. Олена Мотузенко, Президент Національної еногастрономічної туристичної мережі «Дороги вина та смаку України» представила проект розвитку гастрономічних маршрутів, їх зв’язок з історичними і культурними цінностями, вивід крафтових виробників на діяльність у туристичній сфері.
Результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю в напрямку гастрономічного туризму. Наступним етапом розвитку цього направлення буде зустріч і висвітлення діяльності малих місцевих виробників об'єднаних територіальних громад.