A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

ГАСТРОНОМІЧНИЙ ТУРИЗМ ЯК НАПРЯМ РОЗВИТКУ ГРОМАД

Дата: 20.05.2021 10:34
Кількість переглядів: 14

       З початком реформи децентралізації перед об’єднаними  територіальними громадами актуальним стає питання фінансування розвитку своїх територій. Таким джерелом наповнення місцевих бюджетів, сталого розвитку підприємств окремої локації є запровадження власного крафтового виробництва харчових продуктів та гастрономічний туризм.

       Гастрономічний туризм, на думку експертів, сьогодні є одним з найбільш трендових. Про розвиток цього виду туризму говорили 19 травня у Сумському національному аграрному університеті під час семінару «Гастрономічний шлях Сумщини. Проблеми. Перспективи. Напрямки розвитку».

       Представники територіальних громад заслухали спікерів семінару, які представили проекти в галузях гастрономічного туризму та власного малого виробництва. Олена Мотузенко, Президент Національної еногастрономічної туристичної  мережі «Дороги вина та смаку України» представила проект розвитку гастрономічних маршрутів, їх зв’язок з історичними і культурними цінностями, вивід крафтових виробників на діяльність у туристичній сфері.

       Результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю в напрямку гастрономічного туризму. Наступним етапом розвитку цього направлення буде зустріч і висвітлення діяльності малих місцевих виробників об'єднаних територіальних громад.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень