A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Степанівській селищній раді

Дата: 03.12.2019 19:26
Кількість переглядів: 35

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено ООН у 1992 році. Заходи в цей День спрямовані на інтеграцію людей з інвалідністю у життя нашого суспільства. 

    У  Степанівській громаді уже протягом декількох років,  за підтримки селищної ради, стало доброю традицією у перші дні грудня  проводити пізнавально-розважальні заходи  для маленьких односельчан  з обмеженими можливостями, вручати  їм подарунки.  

   Цьогорічна святкова година  «Подорож до Планети Добра»  відбулась 2 грудня у великому залі Степанівського селищного будинку культури. Запрошено 20 діток з обмеженими можливостями нашої громади їх батьків і гостей.

   На святі діти  поринули в подорож до планети «Добра» де їх чекали цікаві зупинки  «Людина», «Ввічливість», «Доброчинність», «Мудрість», «Дружба», «Цікавинка», «Неймовірна», «Гість – радість у домі». На них діти могли дізнатися про найкращі риси людей: добро, чуйність, людяність. Пограли в гру «Шпаргалка»  і долучились до  створення «Дерева дружби». Павлючок Віка, Євтушенко Даша читали вірші, гуморески,  показали сценку «Дідусева скринька», яка навчила говорити добрі слова подяки за зроблене добро. Запрошені послухали легенди,  пісні про добро, дружбу.

З добрими словами і побажаннями звернувся до присутніх голова Степанівської  селищної ради Володимир Олександрович Лукаш і вручив подяку директору підприємства ТОВ «HEGA» О. М.Гуліцькій за її небайдужість до долі дітей з особливими потребами.

Від Степанівської громади діти отримали  цікаві подарунки, матеріальні винагороди і гостинці за солодким столом. Але свято на цьому не закінчилось. На  дітей чекав сюрприз  - «Бульбашкове шоу».

У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень