A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

СВЯТКУВАННЯ ІВАНА КУПАЛА

Дата: 07.07.2021 10:00
Кількість переглядів: 14

     Свято Івана Купала – одне з найдавніших свят, яке відмічається по всій території сучасної України з давніх (дохристиянських) часів. У ніч з 6 на 7 липня наші предки збирали росу і трави, так як вони володіли цілющими властивостями. Існує безліч ритуалів для святкування Іванова дня. В одних регіонах наші пращури купалися у відкритих водоймах, в інших - навпаки - побоювалися гніву Водяного. Але всі слов'яни в цей день стрибали через багаття, тримаючись за руки, і водили навколо них хороводи. Вірили, що купальське багаття очищає.

      Віддати шану традиціям пращурів зібралися жителі смт Степанівки, с. Косівщини, с. Червоний Кут, на мешканців громади чекали виступи колективів художньої самодіяльності, цікаві конкурси, смачний куліш, містечко атракціонів, розважальна дискотека і звісно цілюще, магічне вогнище, яке є невідємною складовою свята та символічним зв’язком з нашими величними пращурами.

      Степанівська селищна рада вітає мешканців громади з цим багатим на символи святом, бажає незламності духу і всіляких гараздів у житті



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень