A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

26 квітня – День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 08:29
Кількість переглядів: 30

   Тридцять п’ять років тому в Україні сталася найбільша в світі на той час техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській АЕС.

   Указом Президії Верховної Ради Української РСР у 1990 році 26 квітня було проголошено «Днем чорнобильської трагедії». 8 грудня 2016 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН  проголошено  Міжнародним днем пам'яті про чорнобильську катастрофу, що відзначається щорічно 26 квітня, адже саме в цей весняний день 1986 року о 01 годині 25 хвилин над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум’я. Українці вперше зустрілися з такою грізною силою, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю.

 

  «Мирний атом» спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі, став болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Й досі від наслідків тієї техногенної катастрофи потерпають мільйони громадян. Слово «Чорнобиль» для всієї планети Земля стало синонімом ядерної смертельної стихії.

Зараз важко уявити, скільки зусиль довелося докласти приборкувачам атома та ліквідаторам наслідків трагедії на ЧАЕС, аби захистити світ від жахливої катастрофи. Але вони це зробили – за покликом свого серця, ціною власного життя, не думаючи про нагороди, відзнаки та пільги. Із глибоким сумом схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які ціною власного життя зупинили ядерну катастрофу.

 Вічна їм слава!

Сьогодні наш святий обов’язок – пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією та шанувати героїв-чорнобильців.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень