A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

Відзначення 207-ї річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка в Степанівській громаді

Дата: 09.03.2021 15:48
Кількість переглядів: 111

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і в нашого народу – це Тарас Григорович Шевченко. Саме 9 березня, у 1814 році з’явився на світ видатний поет, класик української літератури, мислитель, художник.

Доброю традицією нашої громади стало вшановування світлої пам’яті Великого Кобзаря покладанням квітів до його пам’ятників в  смт Степанівка та с. Підліснівка. У відзначенні 207-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка взяли участь голова Степанівської селищної ради Володимир Лукаш, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради Антоніна Кощій та керівники структурних підрозділів громади. Усі присутні вшанували пам'ять поета, мислителя, художника хвилиною мовчання.

До 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка заклади освіти та культури територіальної громади підготували низку цікавих заходів. Враховуючи карантинні обмеження заклади загальної середньої освіти провели інформаційні лінійки та Шевченківські читання «Поезія Шевченка – то  музика душі», літературні вітальні «Шляхами великої долі» та виховні години. У Підліснівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було організовано для учнів 4 класу поетично-музичне свято «Вшануймо Кобзаря». Цього року, до Шевченківських днів у Степанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено челендж «Крилаті вислови Кобзаря» (для учнів 5-11 класів) та конкурс знавців Шевченкової поезії «Єднаймо душі словом Кобзаря».  Заклади культури до дня народження видатного поета підготували ряд інформаційних заходів, більшість з яких охопило соціальні мережі Facebook та Instagram. Починаючи з 01 березня 2021 року, в бібліотеках громади пройшли бібліотечні уроки в яких кожен присутній міг познайомитись з біографією та величезною творчою спадщиною митця.

Усе життя й творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український. Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень