A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2021 11:19
Кількість переглядів: 16

Українці у неділю відзначають День Гідності та Свободи.

       Дату 21 листопада обрано не випадково – пам'ятний день засвідчує початок  двох надважливих подій у новітній історії України – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності кінця 2013 та початку 2014 року. День Гідності та Свободи став наступником Дня Свободи, що був визначений на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, він був скасований.

       Саме 21 листопада 2013 року відбулись перші протестні акції у відповідь на дії тодішньої влади під керівництвом Віктора Януковича - було припинено курс на євроінтеграцію. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом скасували.

        Через таке рішення Януковича українці вийшли на Євромайдан, який з часом призвів до революції та повалення проросійського режиму в країні. Загалом, у подіях Євромайдану в 2013-14 роках взяли участь 20% населення України.

        З нагоди Дня Гідності і Свободи по всій Україні відбулись меморіальні заходи – молебні, покладання квітів, у церквах служитимуть панахиди. Заклади освіти, культури Степанівської ТГ провели тематичні зустрічі, виставки, виховні години з мешканцями громади, під час яких відвідувачі вшанували подвиг честі і свободи учасників подій, які знаменували новий героїчий етап становлення нашої держави.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень