A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

МЛИНЦІ, ВЕСЕЛІ КОНКУРСИ ТА ВЕЛИКИЙ КОНЦЕРТ: ЯК СТЕПАНІВСЬКА ГРОМАДА СВЯТКУВАЛА МАСЛЯНУ

Дата: 29.02.2020 18:51
Кількість переглядів: 8

    Масляна - це перехід від Зими до Весни. Вона розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. Наші предки вірили: рядженими, піснями, танцями та різними заклинаннями можна прогнати Зиму та накликати Весну.

       29 лютого 2020 року  Степанівська громада теж відмітила зустріч Зими та Весни. Місцем проведення святкування,  традиційно,  стали майданчики біля Степанівського селищного будинку культури та Підліснівського сільського будинку культури. По всій площі були розставлені столики від структурних підрозділів Степанівської громади, на яких красувались різні смаколики: пиріжки і булочки, каша та вареники із сметаною. А як завжди, незамінним атрибутом Масляної та символом весняного сонця і тепла  стали млинці з різноманітною начинкою.

    Концертну програму відкрив голова Степанівської селищної ради Лукаш Володимир Олександрович, привітавши всіх присутніх зі святом та побажавши безхмарного неба над головою, добра, щастя та здоров’я кожному жителю громади.

      Культурну програму свята забезпечили аматорські ансамблі, солісти та танцювальні гурти будинків культури. Майже всі народні творчі колективи взяли участь у концертах, які проходили під відкритим небом. Дорослим, безперечно, допомагали діти. Вони співали пісень та активно брали участь у конкурсах та іграх.

     У цей день лунали українські пісні, звучав сміх, а в повітрі пахло весною і смаколиками, приготовленими умілими руками вправних господинь, що свідчило про єдине: весна, яку так дружно закликали − прийшла.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень