A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

Творчі люди Степанівки. Заїць Володимир Пилипович

Дата: 10.09.2020 12:07
Кількість переглядів: 7

 

Заїць Володимир Пилипович народився 19 липня 1937 році в селі Стадниця Тетіївський району Київської області. Перші кроки творчої діяльності зробив під час навчання в  Стадницькій  школі №8 спробувавши себе в якості редактора класичної стінної газети. Саме в цей час Володимир Пилипович відкрив у собі хист до малювання.

Після закінчення школи, почав працювати на державному підприємстві «Стадницький спиртовий завод», а пізніше – на Шевченківському цукровому заводі.

3 травня 1956 року був призваний в лави радянської армії. Майже три роки проходив військову підготовку в ракетних військах, а у вільний час писав картини, удосконалюючи свою майстерність.

У грудні 1959 року почав працювати в будівельній бригаді на сировинній базі «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». Після одруження переїхав до смт Степанівка Сумського району через хворобу молодшої доньки. Знайшовши роботу в Степанівці, Володимир Пилипович познайомився з аматорами хорового колективу Степанівського селищного клубу та став його  активним учасником. Згодом, творче об’єднання здобуло звання «народного хорового колективу», що стимулювало  аматорів до активних занять та накопичення репертуару. Як учасник художньої самодіяльності, був нагороджений багатьма почесними грамотами та подяками. Неодноразово відзначався на дошці пошани  як активна та творча людина.

Степанівський край полонив душу Володимира Пилиповича, тому майже  сорок років пропрацював на Сумсько-Степанівському цукровому заводі, а з виходом на пенсію ввесь вільний час присвятив не лише співу в народному хоровому колективі, а й малюванню,  опановуючи нові техніки. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень