A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

ІСТОРІЇ РОЗСИПАНЕ НАМИСТО. Народний аматорський вокальний ансамбль «Горлиця» Підліснівського СБК

Дата: 09.09.2020 09:42
Кількість переглядів: 16

Горлиця… Як ніжно звучить, тепло…Відразу на думку спадає патріотичний ланцюжок дивовижних понять – і всі жіночого роду: Україна, рідна земля, калина, тополя, пісня. Пісня, що душі нашої, де освячуються щирою любов’ю всі ці дорогі для нас поняття, переливається у груди птаха – аби крила були, аби плинули можна було над простором неозорим.

 

Ансамбль було створено у 1977 році при Підліснівському сільському будинку культури, де першим керівником став Дайнека Іван Григорович. Пізніше керівниками  колективу були: Філімонов Василь Миколайович, Чалий Микола Дмитрович, Атаманчук  Валерій Олександрович, а в 2017 році ансамбль очолив Іванов Євген Олександрович. Неабиякою перемогою для творчого ансамблю стало присвоєння звання «народний» у листопаді 2004 року.

Колоритна назва творчого колективу дуже пасує жінкам, які вже скільки років дарують людям свій спів. За всі роки існування колективу основний склад, 14 учасників, майже не змінювався. За свою працю отримали багато почесних відзнак, дипломів та не одноразово займав призові місця. Стало традицією, для учасників колективу, на початку кожного року брати участь у районному фестивалі конкурсі «Хліборобська пісня» та отримувати нагороди в різних номінаціях.

 Зі своєю концертною програмою виступав у м.Києві, був лауреатом обласного фестивалю «Ой заграйте музиченьки», неодноразово брав участь в обласному фестивалі «Козацький радослав», а у 2019 році дарував пісню зі сцени Палацу культури ім. Гната Хоткевича у м.Львів.

Народний аматорський вокальний ансамбль «Горлиця» Підліснівського сільського будинку культури - справжній цінитель народної пісні. Ансамбль є символом відродження та популяризації української народної пісні.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень