A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради
Сумського району Сумської області

ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

Дата: 06.12.2021 08:58
Кількість переглядів: 23

        День Збройних сил України  відзначають в Україні 6 грудня.

Верховна Рада вирішила встановити в Україні нове свято у 1993 році.

«Встановити в Україні свято – День Збройних сил України, яке відзначати щорічно 6 грудня – у день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України «Про Збройні сили України», – йдеться в постанові парламенту.

Коли мова заходить про 6 грудня, то слід пам’ятати не тільки про створення новітньої армії у 1991 р. («День Збройних Сил України»), а й про 6 грудня 1919 р. – початок однієї із славетних сторінок української армії – Першого зимового походу Дієвої армії УНР.

У 1917 році постає Українська держава — спочатку як автономія у складі Російської імперії, а згодом і як повністю незалежна Українська Народна Республіка. Активні військові дії більшовиків проти молодої держави і перша окупація значної частини України московськими військами показали гостру необхідність у створенні боєздатної армії, яка здатна забезпечити територіальну недоторканність і суверенітет перед північним агресором.

Станом на лютий 2021р. у Збройних Силах України рахується 246 445 осіб, більше 40 тис. військовослужбовців проходять службу в районах ООС. 

        Степанівська селищна рада сердечно вітає військовослужбовців, захисників України, ветеранів. З великою вдячністю та повагою прославляє подвиг кожного військового у збереженні територіальної цілісності та суверенітету України, бажає сімейного затишку, злагоди, легкої долі, мужності та відваги у військовій службі в ім'я єдиної, суверенної та незалежної України!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень